Климатичните промени доведоха на Стария континент непознати болести  Треската денга

...
Климатичните промени доведоха на Стария континент непознати болести  Треската денга
Коментари Харесай

Учени предупреждават: Треската денга настъпва в Европа

Климатичните промени доведоха на Стария континент непознати болести 

Треската денга настава в разнообразни елементи на Европа поради климатичните промени, предизвестиха учени, откакто британка се болести с заболяването по време на почивка в южната част на Франция, заяви пи Ей мидия/ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Британката, която е на 44 години, се е заразила с тропическата болест при посещаване в Ница през септември предходната година. Тя имала тресчица, главоболие, мускулни болки и обриви в продължение на три дни, само че след това не се наложило здравно лекуване.

Пациентката била диагностицирана с денга след проучвания в Лабораторията за редки задгранични патогени във Англия, където дамата отишла на проучвания след завръщането си от ваканцията във Франция. Семейството, при което била отседнала във Франция, също се оплакало от сходни признаци.

" Този случай е част от гърмеж на над 30 локално публикувани случая в южната част на Франция през 2022 година, което акцентира бързо изменящата се епидемиология на денга. С климатичните промени, изключително при по-високи температури и повече дъждове, и при възходящата световна търговия и туризъм, можем да забележим в доста елементи на Европа композиция от фактори, подобаваща за прояви на денга ", сподели доктор Оуен Донъли от Болницата за тропически заболявания в Лондон.

Той показа случая на Европейския конгрес по клинична микробиология и инфекциозни заболявания в Копенхаген.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР